יום רביעי, 5 בנובמבר 2008

איך להפיק את מירב התכונות מהשום? הנחיות לאכילה נכונה...

אוכלים שום לשם הבריאות? גם אתם שמעתם על סגולותיו הרבות? השום אכן מכיל תכונות רבות התורמות לבריאותינו.. אך האם כל שום שנאכל (בכל צורת הכנה) ייתן לנו את מה שהוא מכיל?

קיימים מחקרים מדעיים המוכיחים את סגולות הריפוי של השום: כנגד הצטברות כולסטרול על דפנות כלי הדם, זיהומים שונים, מחלות לב וכלי דם, מערכת העיכול, דמנציה ועוד.
במכון וייצמן גילו כי החומר הפעיל בשום- האליצין בולם ומנטרל 2 אנזימים החיוניים לחיידקים, פטריות ולנגיפים שונים ובכך גורם למותם ולבלימת התפתחות של מחלות, זיהומים ותהליכים דלקתיים.
אז כולנו מודעים לסגולות אלו, אך האם אנו באמת מקבלים מאכילה רגילה של שום (כמו שהוא) את אותן סגולות?
מעטים מאיתנו יודעים שעל מנת להפיק מהשום את המירב וליהנות מכל תכונותיו המופלאות, עלינו לפעול לפי הנחיות ברורות לגבי דרך אכילתו:

• יש לצרוך את השום רק לאחר תהליך של חיתוך וריסוק סמוך למועד אכילתו, אחרת לא נוצר האליצין (החומר הפעיל) והאנזים אליינז.
• יש לשלב אותו במזון (חומוס, טחינה) אין לאכול את השום לבד כדי למנוע הפרעות במערכת העיכול
• חשוב לזכור כי כל עיבוד אחר של השום כמו בסלט או בבישול אולי מוסיף לטעם אך גם מצמצם את סגולותיו הרפואיות.

אז לכל אלו שאוכלים שום ורוצים לקבל את סגולותיו הייחודיות לו, לא לשכוח לאכול לפי ההנחיות.. רק כך נפיק ממנו את המקסימום!

אין תגובות: